Hírek

Foci EB 7. nap

Fiola kiesett, Storck nem játszik döntetlenre

A magyar labdarúgó-válogatott nem fog döntetlenre játszani szombaton a második, Izland elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésén – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Bernd Storck szövetségi kapitány.

"Nem az én stílusom döntetlenre játszani" – tette hozzá a német szakvezető, aki elárulta, hogy Fiola Attila sérülése miatt egy poszton mindenképpen változtatnia kell, de nem kívánt többet elárulni arról, hogy miként tervezi pótolni a jobb oldali védőt.

Storck szerint az első, osztrákok elleni mérkőzésen aratott győzelem még mindig hatással van a csapatra, de most már Izlandra kell koncentrálni.

Nagyok az elvárások a győzelem után, most mindenki azt hiheti, hogy minden így fog folytatódni, de ez nem így van. Semmi sem változott a győzelemtől, el kell felejteni, le kell szállni a földre, mert most másik meccs következik" - mondta Storck.

Az osztrákok elleni meccsen az első gólt szerző Szalai Ádám arról beszélt, ha már ilyen jól kezdtek, akkor szeretnék ezt folytatni, és kétszer annyira fognak koncentrálni, hogy valami nagy dolgot érjenek el.

"A legszebb az, hogy az otthonról kapott videókból és fényképekről jól látszik: végre a futball, és nem más sportág miatt ünnepeltek a magyarok. Hatalmas erőt adtak nekünk az otthoni és a helyszínen szurkoló drukkerek is. Öröm volt látni, hogy végre magyar mezben ültek a kivetítők előtt, és nem valamelyik külföldi csapat szerelésében. Számunkra ez a legnagyobb siker" - mondta Szalai.

A találkozó szombaton 18 órakor az orosz Szergej Karaszjov sípjelére kezdődik el a marseille-i Vélodrome Stadionban.


 

 

Dárdai: veszélyes lehet egy döntetlen Izlanddal

Dárdai Pál szerint el kell felejteni az Ausztria elleni győzelmet, mert az Izland elleni mérkőzés minden szempontból más lesz, mint az első találkozónk az Európa-bajnokságon. A válogatott korábbi szövetségi kapitánya az M4 Sportnak elmondta: „már korábban is jeleztem, hogy az osztrákok ellen lehet a legtöbb esélyünk, a másik két mérkőzés nehezebb lesz. Izland remek és hatékony kontrajátékot játszik.”

A Hertha Berlin vezetőedzője hozzátette: ”úgy kell összeraknunk a mérkőzést, hogy előbb-utóbbi kijöjjenek és mi is tudjunk kontrázni, mert egy erős labdabirtoklással is nagyon nehéz lesz őket kijátszani, nagyon fegyelmezettek és kevés gólt kapnak.”

„Egy újabb győzelem hatalmas dolog lenne, de egy döntetlennel is meglenne sok minden, de még így, ahogy a csoport alakul, még veszélyes is lehet. A lényeg, hogy ugyanúgy játsszunk, ugyanazzal az önbizalommal, ahogy tették, a kondíció meglesz, jól elkapta Bernd Storck, ez, és az egység az ereje a csapatnak.” – jegyezte meg Dárdai Pál.


 

 

Otthon leszünk Marseille-ben?

Várhatóan 15 200 drukker biztatja a mieinket Izland ellen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság második fordulójában – derült ki a válogatott honlapjának beszámolójából. A Nouveau Stade de Vélodrome egyébként több mint 67 ezer férőhelyes, ez a legnagyobb stadion, ahol a válogatott pályára lép a csoportküzdelmek során.

Az osztrákok elleni győztes mérkőzést követően az MLSZ kérte, hogy a meccsek kezdete előtt lejátszott magyar vonatkozású dal a szurkolók kedvence, „Az éjjel soha nem érhet véget” című 1998-as Soho Party-szerzemény legyen. Az UEFA már megkapta a felvételt, és jelezte, hogy legkésőbb a harmadik, Portugália elleni csoportmeccsre „bekészítik” a választott dalt.

A mieink az első forduló után három pontjukkal vezetik az F csoportot, a portugálok, az izlandiak és az osztrákok előtt. Amennyiben szombaton legyőzzük Izlandot, továbbjutunk a csoportból, de még egy döntetlennel is jelentős előrelépést tennénk a legjobb 16 közé jutás felé.


 

 

Győzelemmel ünnepelné születésnapját az EB magyar felfedezettje

Ma 21 éves Nagy Ádám, a Ferencváros kiválósága. Az osztrákok ellen remek teljesítményt nyújtó játékos elmondta: már az is csodálatos számára, hogy kijutottak az Eb-re és ő itt lehet, de hozzátette: "Ha egyet kívánhatnék és nem lehetne nagyon nagyot, akkor annyit kérnék, hogy Izlandot verjük meg".

A válogatottban alapemberré vált futballista iránt egyre több csapat érdeklődik. „A Norvégia elleni pótselejtező óta folyamatosan keresnek meg minket érdeklődők”– árulta el a futballistát képviselő CMG menedzseriroda egyik vezetője, Kövesdi Viktor a Nemzeti Sport Online-nak.

5-6 klub már konkrét ajánlatot is tett, de részleteket erről nem tudni. Naggyal ugyanis abban egyeztek meg az Európa-bajnokság előtt, hogy amíg a magyar csapat szerepel a tornán, nem tárgyalnak senkivel, hiszen a középpályás a külvilág lehető legnagyobb kizárásával csak a játékra figyel.

„Jelen pillanatban minimális az esély arra, hogy a következő szezonban is a Ferencváros labdarúgója lesz. Mi is, ő is, és a Fradi is fel van készülve rá, hogy a nyári átigazolási időszakban külföldre kerül” – zárta Kövesdi.

Egyébként nem csak Ádám ünnepli születésnapját az Eb alatt. Pintér Ádám vasárnap lett 28 éves, társai egy tortával lepték meg őt.