Hírek

Foci EB 3. nap

Osztrák-magyar: kiszurkoljuk a 67-ediket?

A magyar-osztrák párharc válogatott szinten örökrangadónak számít, hiszen ez lesz a két együttes 137. összecsapása. 66 magyar győzelem mellett 30 döntetlen és 40 vereség szerepel a mérlegben, az összesített gólarány 297-252. Statisztikus hangulatban lévő olvasóink itt csemegézhetnek bőséggel a korábbi mérkőzések között.

Soha ilyen hosszú szünet még nem volt két találkozó között, mint most. Legutóbb csaknem tíz éve, 2006 augusztusában küzdött meg egymással a két csapat, akkor a mieink 2-1-re nyertek Grazban.

Íme, az egyik legemlékezetesebb magyar diadal a sógorok ellen. A helyszín Bécs, Hanappi-stadion, az időpont 1985 áprilisa. A 3-0 arányú diadallal a Mezey-féle válogatott kijutott a ’86-os mexikói világbajnokságra.

Érdekesség, hogy a 136 magyar-osztrákból mindössze kettőt rendeztek semleges helyszínen: az 1912-es stockholmi olimpia döntőjében a mieink, az 1934-es olaszországi vb bolognai negyeddöntőjében pedig az osztrákok nyertek.


 

 

Kádár után Lovrencsics is megsérült

Lovrencsics Gergő a magyar válogatott vasárnapi edzésén kapott rúgást a lábára. Egyelőre nem tudni, mekkora a baj, hétfőn derül ki, hogy a Lech Poznan légiósa pályára léphet-e kedden, az osztrákok elleni csoportmérkőzésen – derült ki az MLSZ tájékoztatásából.

Mint arról már beszámoltunk, Kádár Tamás bokasérülést szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott vasárnapi edzésén. A Lech Poznan védője az egymás közti passzolgatás során Gera Zoltánnal rúgott össze, majd a földre rogyott és percekig ápolták, végül befáslizták a bal lábát és elhagyta a pályát.

Lovrencsicshez hasonlóan Kádár esetében is hétfőn derül ki, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány jelölheti-e a kezdőcsapatba a magyar válogatott bemutatkozó mérkőzésén. Az osztrák-magyar találkozó kedden 18 órakor kezdődik Bordeaux-ban.


 

 

Tart a magyar válogatottól az osztrák szövetségi kapitány

Az osztrák labdarúgó-válogatott nem becsüli le a magyarokat a két csapat keddi Európa-bajnoki mérkőzése előtt - mondta Marcel Koller szövetségi kapitány.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint az osztrák válogatott bázisán, Mallemort-ban megtartott sajtótájékoztatón Koller elismerte, hogy a játékosainak és neki sincs tapasztalata az Európa-bajnoksághoz hasonló nagy tornákról, de mivel a felkészülésük jól sikerült, nem aggódik emiatt.

Az edző kifejtette: edzéseiken illetve a taktikai egyeztetéseken részletesen átbeszélik a magyar csapat erősségeit. Soha nem szokták lebecsülni az ellenfeleiket, most sem esnek ebbe a hibába. "Nehéz ellenfélnek gondoljuk a magyar csapatot, keményen oda kell tennünk magunkat a jó eredmény érdekében" – tette hozzá Koller.

Sebastian Prödl, az angol Watford középpályása kifejtette, hogy főként csapatként tartja erősnek a magyar együttest, de ha egy embert kellene kiemelnie, akkor Szalai Ádám lenne az. Remek fizikai adottságai vannak, amit jól ki is használ a pályán, keményen, harcosan játszik, nehéz lesz ellene futballozni.

Az Európa-bajnokság F csoportjában kedden 18.00 órakor kezdődik az osztrák-magyar mérkőzés Bordeauxban.