Hírek

Foci EB 21. nap

Kitüntették a válogatott ászát

Pro Comitatu díjat adományozott Dzsudzsák Balázsnak, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés.

A közgyűlés kiemelt elismerését fejezi ki a nyírlugosi kötődésű labdarúgónak az Európa-bajnokságon nyújtott kimagasló teljesítményéért, a válogatott csapatkapitányaként a sikerek elérése érdekében megtett erőfeszítéseiért, a magyar szurkolók irányában tanúsított és a szélesebb közvélemény felé tett sportemberi magatartásáért – olvasható Seszták Oszkár közgyűlési elnök közleményében.

„Dzsudzsák Balázs sportemberi kvalitásai, a pályafutása során elért sikerei, a labdarúgás iránti elkötelezettsége, a pályán nyújtott teljesítménye, a szurkolók és a szélesebb közvélemény felé tett sportemberi megnyilvánulásai hozzájárulnak Magyarország és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jó hírének öregbítéséhez, a magyar labdarúgás elismertségének növekedéséhez, egyben pozitív és követendő példaként szolgálnak a jelen és a jövő nemzedékei számára” - írta a helyhatóság elnöke.

Seszták Oszkár hozzátette, a megyei közgyűlés egyben büszkeségét és nagyrabecsülését fejezi ki a magyar labdarúgó-válogatottnak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon elért eredményes szerepléséért.


 

 

Az Eb egyik magyar sztárja a szurkolóknak hálálkodik

Érzelmes bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Szalai Ádám. Az Eb-n az osztrákok elleni első magyar gólt szerző támadó többek között köszönetet mondott a drukkereknek a türelmükért, a támogatásukért és a bátorításukért.

Posztjában így fogalmazott: „Ez mind kellett ahhoz, hogy átéljem azt, amire mindig vágytam, amit mindig hangoztattam, és ami mindig az álmom volt, hogy ne csak a klubcsapataimban lehessek büszke sportoló, hanem a legfontosabb helyen is: a hazámban.”

Szalai kijelentette: hisz abban, hogy a válogatott Eb-szereplése csak a kezdet. „Ne kelljen ismét évtizedeket várni arra, hogy a focink egy nemzetet hozzon össze és vidáman, felszabadultan ünnepelhessük sikereinket! Mi mindent megteszünk érte, rengeteg munkával!” – írja a Németországban légióskodó futballista.

A teljes bejegyzés itt érhető el.


 

Kassai vezeti az Eb szuperrangadóját

Kassai Viktor bíráskodik a Németország-Olaszország mérkőzésen a labdarúgó Európa-bajnokságon – adta hírül az nso.

A legnagyobb várakozással kísért negyeddöntőt szombaton este kilenckor rendezik Bordeaux-ban, abban a stadionban, ahol több mint két hete a magyar válogatott 2-0-ra verte Ausztriát.

A 40 esztendős magyar játékvezető először a nyitómérkőzésen, a Franciaország–Románia meccsen, majd a június 17-i Olaszország–Svédország összecsapáson bíráskodott. Ezt követően a horvát–spanyol és a horvát–portugál mérkőzésen negyedik játékvezetőként tevékenykedett.

Korábbi összeállításunkban jeleztük már, hogy a játékvezető esélyes lehet akár az Eb-döntő dirigálására is.