Hírek

Foci EB 20. nap

Törött ujjal védett a belgák ellen Király Gábor

A magyar válogatott kiválósága Kevin De Bruyne szabadrúgását tolta kapufára az első félidő derekán, és a bravúros mozdulat után jól láthatóan percekig szorította a kézfejét. A Szombathelyi Haladás kapusa a tv2 reggeli műsorában elárulta, hogy rosszul ért a labdába a védésnél, ezért a gyűrűsujjának középső ízülete kiugrott és eltört.

Ám mielőtt még megnézte volna, hogy mi is történt, még megvárta, hogy a kapufáról felpattanó labda hol köt ki. A kesztyűn keresztül is érezte, hogy nem éppen úgy áll az ujja, ahogy szokott, így visszarántotta azt a helyére, majd folytatta a meccset. Fájdalmat az adrenalin miatt nem is érzett, annak ellenére sem, hogy ezt követően több mint 50 percet védett sérült ujjal.


 

Kassai vezeti az EB-döntőt?

Az olasz La Gazzetta dello Sport az egyik cikkében azt fejtegeti, hogy ki vezeti majd a labdarúgó Európa-bajnokság fináléját. A lap szerint erre Nicola Rizzolinak van a legnagyobb esélye, mivel amellett, hogy remek bíró, kiváló a megítélése Pierluigi Collinánál, az UEFA játékvezetői bizottságának elnökénél.

Rizzolin kívül Kassai Viktor és az angol Marc Clattenburg neve kerülhet szóba, különösen abban az esetben, amennyiben Olaszország bejut az Eb döntőjébe, hiszen saját nemzeti válogatottjának Rizzoli nem vezethet meccset. Az UEFA a negyeddöntők után döntheti el, hogy ki lesz a finálé játékvezetője – adta hírül a 24.hu.


 

Ezért jobb a magyar válogatott a románnál

Másfél év után visszatért a CFR labdarúgócsapatához Miriuta László, aki egy plusz egy évre írt alá a kolozsváriakhoz. A szakembert a Goal.com magyar oldala szólaltatta meg, és megkérdezte véleményét az Európa-bajnoki szereplésről is.

„Meseszerű, fantasztikus, szavakat is nehéz találni a magyar válogatottra. Gratulálok a fiúknak, óriásit teljesítettek, le a kalappal mindenki előtt. Mindenki küzd a másikért, mindenki megszakad azért, hogy kisegíthesse a másikat, ha szükség van rá. Amíg például a portugáloknál egyéniségek vannak és ők húzzák a csapatot, addig a magyar válogatott jól szervezett és masszív, ez adja az erejét” – tette hozzá a tréner.

Miriuta szerint a román futballban változásra van szükség, de a legnagyobb különbséget abban látta, hogy amíg a magyarok egységet alkottak, addig ez a románoknál ellenben ez teljesen hiányzott.


 

Magyar játékosokat hajszolnak az európai elitklubok

Három válogatott futballistánk is remek szerződést kaphat napokon belül – értesült a világ labdarúgásában mértékadó hírforrásnak számító szakmai lap, a France Football.

Az egyik Kádár Tamás, aki három mérkőzésen lépett pályára, ő produkálta a legtöbb szerelést a csapatban, ezzel együtt mindössze nyolcszor szabálytalankodott. A 2008-12 között a Newcastle-nél játszó védőért újra Premier League-csapatok érdeklődnek, hogy elvigyék a Lech Poznanból.

Az Eb egyik nagy felfedezettjének számító Nagy Ádámért bejelentkezett a Benfica és a Marseille, így szinte bizonyos, hogy nem tér vissza a Ferencvárosba. Kleinheisler Lászlót több német klub is vinné, pedig a legutóbbi idényben sem a Videotonban és annak tartalékcsapatában, sem pedig a Werder Bremenben nem kapott igazán lehetőséget – adta hírül az index.