Hírek

Foci EB 19. nap

Nagy Ádám nemet mondott a Chelsea-nek és a Rapidnak is

A Rapid Wien sportigazgatója, Andreas Müller árulta el a Kurier.at osztrák internetes oldalnak, hogy még az Európa-bajnokság előtt szerették volna leigazolni a Ferencváros középpályását, aki azonban meg akarta várni az Eb-szereplést, mielőtt dönt a jövőjéről.

A Rapid egyik kulcsjátékosa, Thamos Petsos elhagyja a csapatot, Nagy Ádámot a helyére szeretné leigazolni a bajnokságban második helyen végzett osztrák klub.

„Fantasztikus lenne, ha sikerülne őt szerződtetnünk. Beszéltünk vele és a menedzserével is, de azt mondták, hogy az Eb előtt nem akarnak senkivel megegyezni, ezért mondtak nemet a Chelsea-nek is. Ez teljesen érthető” - fogalmazott Müller.

A sportigazgató szerint Nagy Ádám megmutatta az Eb-n, hogy tud a legmagasabb szinten játszani, és bár szerinte nem tudnak versenyezni a Hamburg, a Benfica és az Olympique Marseille ajánlatával, de abban reménykedik, hogy mivel Nagy barátnője Budapesten tanul, ezért a focista inkább a bécsi csapatot választja – adta hírül az origó.


 

 

Magyar válogatott: a csodás 13-as

A magyar válogatott a tizenharmadik helyen végzett a huszonnégy csapatos Európa-bajnokságon. A mieink 1972 óta nem szereztek ilyen előkelő pozíciót világversenyen.

Eddig azokat a csapatokat rangsorolták, melyek már befejezték a szereplést a tornán, azaz a negyeddöntőbe bejutott válogatottaknak még nincs helyezésük. Íme, a lista:

 1. Horvátország
 2. Spanyolország
 3. Svájc
 4. Anglia
 5. Magyarország
 6. Írország
 7. Szlovákia
 8. Észak-Írország
 9. Törökország
 10. Albánia
 11. Románia
 12. Svédország
 13. Csehország
 14. Ausztria
 15. Oroszország
 16. Ukrajna

 

 

Örömittas szurkolók ezrei fogadták a válogatottat a Hősök terén

Több ezres tömeg vastapssal és örömkiáltásokkal várta az együttest tegnap kora este a budapesti Hősök terén. A szurkolók megtöltötték a tér középső részét, illetve a rendőrség lezárta a Dózsa György utat is az ünneplés idejére.

A rajongók már a csapat buszának megérkezése előtt „Ria, Ria, Hungária”, „Szép volt fiúk”, „Magyarország, ollé, ollé” rigmusokkal melegítettek az ünnepségre. A csapat buszának megérkezése után Kovács Kokó István műsorvezető egyenként szólította a színpadra a válogatott tagjait. A futballisták vezetéknevének említése után a tömeg egy emberként kiabálta a játékosok keresztnevét.

Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya elmondta, hogy a fergeteges szurkolás nélkül nem jöttek volna a sikerek, ezért nem lehetnek eléggé hálásak a drukkereknek. Büszkén hozzátette. hogy játékukkal sikerült összekovácsolni a nemzetet és "Magyarország a legnagyobb ország lett". Szerinte a felkészülés jól sikerült, és sajnálják a Belgium elleni vereséget. Végül hangsúlyozta: a csapat jó játéka nem egy-két hétre szól.

Bernd Storck szövetségi kapitány is megköszönte a szurkolók támogatását, majd úgy nyilatkozott, hogy a jövő csapata áll mögötte és megérdemelték azt a sikert, amit elértek. A következő fontos feladatnak a világbajnoki selejtezőket nevezte és kijelentette: ezt az akadályt is leküzdik. „Keményen fogunk dolgozni ezért" - mondta Bernd Storck.

Az ünneplés résztvevői még hosszú időn keresztül éltették a magyar válogatottat, majd a forgalom elől lezárt Andrássy úton elindultak a belváros felé.

Az MTI felvételei:

hazatérés_1 hazatérés_2 hazatérés_3 hazatérés_4 hazatérés_5