Hírek

Foci EB 12. nap

A tízmillió Király Gábor országa lehetünk holnap

Extra kezdeményezés indult el a Facebook-on. Aki csatlakozni akar a Menj Ma Mackóban Melózni Mozgalomhoz, annak nincs más dolga, mint felölteni magára Király Gábor szürke viseletét a magyar válogatott mérkőzésének napján.

A Tesco sietve közleményt adott ki, amelyben jelezte, hogy az egész vállalat bekapcsolódik az akcióba. A munkatársaiknak küldött körlevél szerint „Június 22-én (holnap), mindenkinek megmutathatod, hogy Magyarországnak szurkolsz, ha szürke mackó nadrágban (Király Gábor állandó uniformisában,) vagy egész nap. Lányok/hölgyek szürke leggingset is felvehetnek. (...) menj az irodába, boltba vagy raktárba (amennyiben ezt a munkavédelmi előírások megengedik) szürke mackóban (...) és mutasd meg, hogy Magyarországnak szurkolsz! Mackót fel!”


 

 

Magyar áradat: szurkolóink valósággal megszállták Lyont

A felfokozott érdeklődés miatt megváltoztatták a magyar szurkolók szerdai gyülekezési pontját Lyonban, ahol a magyar válogatott a portugál csapattal mérkőzik meg a labdarúgó Európa-bajnokságon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

A szurkolói csoportok, a magyar rendőri delegáció és a helyi rendőri erők egyeztetése után azért kellett módosítani az eredeti forgatókönyvet, mert a tervezettnél jóval több magyar drukker érkezik a városba.

Az új gyülekezési pont a L'hippodrome de Lyon - Carré de Soie, amely a Metro "A" vonalának végállomásán található Vaulx-en-Velin - La Soie megállótól gyalog a Rue de la Poudrette-Avenue de Bohlen útvonalon keresztül közelíthető meg.

A gyülekezés változatlanul szerda déltől kezdődik. A vonulás a korábbiaknak megfelelően délután kettőkor indul a találkozási pontról, ahonnan 5,5 kilométerre található a stadion.

Az ORFK kéri azokat a szurkolókat, akik nem vesznek részt a vonuláson, hogy a biztonsági átvizsgálás miatt, a torlódás elkerülése érdekében időben érkezzenek meg a mérkőzés helyszínére.

Így vonultak a magyar drukkerek Marseille-ben az Izland elleni mérkőzés helyszínére:

 


 

Ezt is megértük: a románok minket irigyelnek

Romániában erős indulatokat váltott ki a franciaországi Európa-bajnokságon Albániától elszenvedett vasárnap esti 1-0-s vereség, s az ezzel együtt járó kiesés. A román sajtó egybehangzóan csúfos kudarcként értékelte a válogatott szereplését. "Siralmas", "kínos", "szégyenletes" - ilyen jelzőkkel illették a vezető sportlapok az Albániától elszenvedett vereséget.

A Prosport.ro és a Gsp.ro egyaránt úgy fogalmaz, hogy a válogatottat egy szerény képességű csapat küldte haza az Európa-bajnokságról. Mindkét lap az elhibázott taktikát, az óriási bakikat és az önbizalomhiányt tartja a kudarc okának.

A sporttelevíziók kommentátorai elsősorban Anghel Iordanescu szövetségi kapitányt hibáztatták. A trénernek sokan rótták fel, hogy a mérkőzéseken csak rövid időre küldte a pályára a 36 éves Lucian Sanmarteant, akivel a román válogatott kreatívabb, támadóbb szellemű futballt játszhatott volna. A kommentátorok úgy látták, hogy a játékosok sem tettek meg minden tőlük telhetőt azért, hogy a csapat továbbjusson a csoportból.

Iordanescu hétfőn halálos fenyegetést is kapott. Bukarestben bekísértek a rendőrségre egy férfit, aki a segélyhívó számra telefonálva azt közölte, hogy ki fogja végezni a trénert.

A legnépszerűbb román sportlap, a Gsp.ro internetes oldaláról nyíló sportblogok egyikének a cikkírója írása címében közölte: "Nem hittem volna, hogy valaha Magyarországot kell irigyelnem a futballteljesítménye miatt". Aztán a cikkben részletesen kifejtette, hogy miért szurkol a magyaroknak. Úgy vélte, a románokkal ellentétben a magyarok szövetségi kapitánya bízott a fiatalokban is, de számított az idősekre is. Jól tudta ötvözni a fiatalok lelkesedését az idősek tapasztalatával.

Azt emelte ki a magyar csapat játékából, hogy ha nem is látványos, de az együttes folyamatosan az ellenfél térfelén tartja a labdát, nyomást gyakorol és hibákra kényszeríti riválisát.