Hírek

Ezt tette az olimpia a sportimádó Szőkenővel

Az Olimpia eleje óta megváltozott valami. És ez a valami nekem nagyon tetszik. Az elején csak mi, hétköznapi szurkolók buzditottuk a sportolókat a minél jobb eredmény elérése érdekében. Aztán jött Marton Panka vivasa, ahová amúgy csak véletlenül keveredtem.

Említettem ugyanis, hogy icipicit megfáztam, ami annyit jelentett, hogy 5 napig egyáltalán nem volt hangom és a nap 24 órajából kb 25-öt köhögtem. Tudták ezt az olimpiai falus pajtásaim, és ezért összehoztak nekem egy randit a magyarok csapatorvosával. Tégla doktor urat ezúton is puszilom, mert a sanyarú körülmények mellett profin megvizsgált és ellátott gyógyszerekkel.

A vívócsarnokban volt vele találkám, ahol a büfében alakítottunk ki egy rögtönzött orvosi rendelőt a brazilok legnagyobb meglepetésére. Na, de nem is ez az érdekes, hanem az, hogy ha már ott voltam, akkor megnéztem Marton Panka versenyét is. És itt ért az első meglepetés, hogy kitől is zengett legjobban a lelató. A pont 2 napos aranyérmes Szász Emesétől, aki torkaszakadtából buzdította a sporttársat. Utána pedig egyre több olimpikonnal találkoztam a lelátón.

Katinka nélkül nem kezdődik el pólómeccs, a dzsúdós fiúk az úszóknak szurkoltak, és így tovább. Az egyik strandröplabdameccsen az amerikai kosárlabda-válogatott vitte el a showt, akik egy kisebb fesztivált csináltak, az amúgy sem unalmas strandröplabdameccsen azzal, hogy kijöttek az amcsi csajoknak drukkolni.

De számomra a legmeghatóbb a kajakpályán történt. Szabó Gabi és Dana győzelmének talán Szász Emese örült a legjobban, míg Dana egyéni diadala utan a párostársa és egyben gyerekkori barátnője, Szabó Gabi ugrált úgy örömében, hogy szívmelengető volt nézni.

Annyira jó ezt látni, hogy mennyire örülnek egymás sikereinek. Szeretnék ebben az álomvilágban tovább élni, hogy ez a hétköznapokban is így lesz a többi hétköznapi ember között, hogy mindenfajta féltékenység és áskálódás nélkül tudna mindenki örülni a másik sikerének!

13