Hírek

Ezért bukta el a Veszprém a BL-döntőt

Az MVM Veszprém hétméteresekkel vesztette el a Bajnokok Ligája kölni döntőjét, pedig a második játékrészben, bő 15 perccel a vége előtt még 9 góllal vezetett a lengyel Kielce ellenében.

A levonuló játékosok közül többen jelezték, most nem tudnak nyilatkozni, annyira le vannak törve. Lékai Máté ugyanakkor elmondta: a 45. percig minden remek volt és szép, majd akkor egyszerűen lefagytak. "Nem szabad nyolc-kilencgólos vezetést elherdálni. A hajrában Alilovicnak kellett megmenteni minket, aztán a büntetőpárharcban már végünk volt. Nem tudom, idegileg mikor tudunk magunkhoz térni ebből a sokkból, mert fizikailag bírnánk még."

Nagy László sem értette, miként tudott így összeomlani a csapat. "Amikor vezettünk már kilenc góllal, egyszer csak kimaradtak a helyzeteink, és a védelem is összeomlott. Nem tudtunk a kapusainknak segíteni, kiszolgáltatatott helyzetbe hoztuk őket. Az edzőnk időt kért, szerette volna, ha megint nagyobb ritmusban játsszunk. Ez arra volt elég, hogy elvigyük a meccset a büntetőkig."

Aron Palmarsson jelezte: mélységesen le van sújtva, nagy fájdalmat okoz neki a vereséget. "Kereshetjük a választ, de ez a keresés is fájdalmat okoz, akárcsak a vereség. Szörnyű ilyenen átesni." - olvasható a Magyar Távirati Iroda helyszíni tudósítójának beszámolójában.

nagy lászló