Hírek

„Ez Veszprém! Mi vagyunk a legnagyobbak!”

Több százan köszöntötték a hazatérő MVM Veszprém kézialbda-csapatát hétfő este Veszprémben. Az együttes vasárnap hétméteresekkel veszítette el Bajnokok Ligája kölni döntőjét a lengyel Kielcével szemben.

A szurkolók fiesztával fogadták a gárdát a veszprémi aréna előtti téren. A drukkerek "Ez Veszprém" "Mi vagyunk a legnagyobbak" skandálással üdvözölték a színpadra felvonuló ezüstérmeseket. Az esemény legfontosabb mozzanatait és hangulatát a Veszprém Handball Team közvetítéséből idézzük fel:

"Fáj a szívünk. Ez a pillanat ma még talán a szomorúságé, de a jövőben óriási erőt fog adni a csapat számára. Mindent megteszünk azért, hogy jövőre is bejussunk a fináléba és elhozzuk Veszprémbe a serleget” - mondta Nagy László csapatkapitány.

Szabó János, a Veszprémi Kézilabdasport Egyesület elnöke megköszönte a szurkolóknak, hogy mindenhová elkísérték kedvenceiket és az idegenbeli meccseken is pokoli hangulatot teremtettek. Szerinte ami idén történt a klubbal, az óriási siker volt, szinte mindent megnyertek és nagyon kicsi hiányzott csak a legjobban vágyott diadalhoz.

A döntő 46. percében még kilenc góllal vezető MVM Veszprém drámai végjátékban, hosszabbítás után hétméteres párharcban 39-38-ra veszítette el a Bajnokok Ligája döntőjét. Az „Építők” soha ilyen közel nem állt a BL-sikerhez, 2002-ben és tavaly is a mostaninál sokkal kevesebb esélye volt a végső győzelemre.

Ezzel együtt is minden dicséretet megérdemel a gárda: ebben a szezonban megnyerte a magyar bajnokságot, a Magyar Kupát, a magyar szuperkupát, a SEHA Ligát, míg a klub-világbajnokságon második lett.

veszprém_fogadtatás