Hírek

Meghódítaná Európát a Görbitz-banda

Egy év szünet után ismét Európa legjobbja lehet a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, amely a hétvégén lép pályára a Bajnokok Ligája négyes döntőjében a Papp László Budapest Sportarénában.

A FINAL4 szombati elődöntőjében a győriek a címvédő montenegrói Buducnost Podgoricával találkoznak, a másik ágon a macedón Vardar Szkopje ellenfele a román CSM Bucuresti lesz telt ház, 10 500 néző előtt. A jelentős érdeklődés miatt mobil lelátókat is felállítottak az arénában.

A szervezők a korábbi éveknél szigorúbb beléptetési szabályok miatt arra ösztönzik a szurkolókat, hogy a bejutás megkönnyítése és a kellemetlenségek elkerülése miatt időben érkezzenek a csarnokhoz, amelynek kapuit mindkét napon 13 órakor nyitják ki.

Az ETO csapatkapitánya, Görbicz Anita az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: a hatékonyabb védekezés döntheti el a mérkőzéseket, mert támadásban mind a négy együttes magas szintet képvisel. Hozzátette: "nem félünk senkitől! Minden ellenfelünkből megfelelően felkészültünk, de elsősorban a saját játékunknak kell rendben lennie".

A győriek eddig kilenc alkalommal játszottak döntőt a nemzetközi porondon: az EHF Kupában négyszer (1999, 2002, 2004, 2005), a KEK-ben egyszer (2006), a Bajnokok Ligájában kétszer (2009, 2012) vesztettek, de legutóbbi két BL-fináléjukat (2013, 2014) megnyerték. A mostani szezonban eddig húsz BL-meccset játszottak, mivel a főtáblára kerülésért rendezett selejtezőben is pályára kellett lépniük. Mérlegük 15 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség.

A FINAL4 programja:

szombat –

Győri Audi ETO KC - Buducnost Podgorica (montenegrói) 15.15;

CSM Bucuresti (román) - Vardar Szkopje (macedón) 17.45

vasárnap –

bronzmeccs 15.15;

döntő 17.45.

 A Magyar Kupa után a BL-serleget is ölelgetnék Görbiczék. MTI Fotó: Kovács Anikó

A Magyar Kupa után a BL-serleget is ölelgetnék Görbiczék.
MTI Fotó: Kovács Anikó