Hírek

Elefántcsontpart: mintha a portugálok ellen játszanánk

A portugálokhoz hasonló, fizikálisan erős, kemény futballt játszik Elefántcsontpart, mindenképp sok tapasztalattal szolgál majd a felkészülési meccs. Figyelnünk kell a labdabirtoklásra és a szervezettségre – nyilatkozta Bernd Storck szövetségi kapitány a péntek esti, Magyarország-Elefántcsontpart felkészülési mérkőzés előtt.

A szakember hozzátette: két-három poszt kérdéses a június 10-én kezdődő, franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott keretében. A találkozón azok is lehetőséghez jutnak majd, akik eddig nem, így remélhetőleg választ kap a fennmaradó kérdésekre, hogy ki jelent megoldást az adott posztokon.

Korcsmár Zsolt, Elek Ákos és Németh Krisztián egyelőre sérülés miatt nem tud együtt dolgozni társaikkal, míg Stieber Zoltán és Priskin Tamás még nem csatlakozott a válogatotthoz.

Az Eb-t illetően nem kívánt jóslatokba bocsátkozni, de annyit elárult, Ausztria és Portugália esélyesebb a csoportban, ugyanakkor a magyar válogatottnak nincs veszítenivalója, illetve szeretnék megmutatni, hogy versenyképesek. Szintén célként említette, hogy a közönség tudjon azonosulni a csapattal.

A mieink hétfőtől ismét Ausztriában edzőtáboroznak. Az Eb előtt még a világbajnok németekkel játszanak felkészülési mérkőzést június 4-én Gelsenkirchenben.

A magyar válogatott 44 év után szerepel ismét az Eb-n: június 14-én Ausztria ellen kezd Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izlanddal találkozik, végül 22-én Lyonban Portugáliával csap össze – olvasható az MTI összefoglalójában.

magyar labdarúgó válogatott