Hírek

Dzsudzsák: Mindent megteszünk azért, hogy folytatódjon a futballeufória!

Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya hangsúlyozta, szeretnék fenntartani a sikeres Európa-bajnoki szereplés okozta futballeufóriát, ezért mindent megtesznek a győzelemért jövő kedden, a Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőn.

"Szerencsére még nem igazán ülepedett le bennem az Európa-bajnokság, hiszen amikor hazajövök, továbbra is megállítanak és gratulálnak az emberek. Még mindig érzem, hogy a válogatott visszaadott valamit az országnak, a szurkolóknak. Kicsit szerencsétlen dolog, hogy pont idegenben kezdünk, ráadásul egy olyan helyszínen, ahová nehéz eljutni, ugyanakkor már nagyon várjuk az októberi, első hazai vb-selejtezőt" - jegyezte meg a csapatkapitány.

Az al-Vahda szélsője szerint a Feröer-szigetek elleni lesz talán a legnehezebb csoportmérkőzés, "nem is a pokoli hangulat, hanem a körülmények" miatt.

Úgy látja, hogy nagyot lépett előre az Eb-szerepléssel a válogatott, és nem szeretnének visszaesni, de a csoport végkimeneteléről ilyen korán még hiba volna szólni.

A válogatott keret tagja, Megyeri Balázs szerint "ha hozzuk azt a fegyelmezett és alázatos futballunkat, mint eddig, akkor lehet majd beszélni arról, hogy esetleg jó helyen végezzünk a csoportban." Minden csapatban, így a válogatottban is a kapusposzt az egyik legfontosabb kérdés, és egyelőre nem tudni, hogy ki áll majd a háló előtt.

"Király Gábor hatalmas űrt hagyott maga mögött, amit most nekünk kell betöltenünk. Ez mindhármunknak hatalmas motivációt jelent. Mivel azonos életkorúak vagyunk, akár hosszabb távra is eldőlhet ez a kérdés" - nyilatkozta a német Greuther Fürth légiósa.

magyar-valogatott