Hírek

Dzsudzsák felépüléséért fohászkodnak a magyarok

Dzsudzsák Balázst mutatja be egyik friss összeállításában az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapja a nyári Európa-bajnokság szereplőinek sorában. Az uefa.com magyarországi tudósítója szerint miután Gera Zoltán hátravontan futballozik, Dzsudzsák lett a magyar válogatott meghatározó játékosa, rajta múlik leginkább a csapat támadójátéka - adta hírül az nso.hu

A cikk szerint a szélső csaknem egy évtizede mutatja meg tehetségét külföldön, a figyelmet pedig a 2007-es Olaszország elleni győzelem alkalmával hívta fel magára. A magyar válogatott csapatkapitánya azóta a PSV-ben, az Anzsiban, a Dinamo Moszkvában és a Bursasporban futballozott.

magyar-szurkolok2

„Ahogy idősebb lett, egyre érettebbé vált a játéka, egyre több góllal és gólpasszal segítette aktuális csapatát. Erőssége inkább az előkészítés, San Marino nyolc–nullás legyőzése alkalmával három gólpasszt is adott, de az elmúlt időszakban távoli góljaival és remek szabadrúgásaival vétette magát észre” – olvasható az összefoglalóban.

Az anyagot jegyző Matthew Watson-Broughton azt tapasztalta: szinte „egész Magyarország azért imádkozik”, hogy a sérüléssel bajlódó Dzsudzsák teljesen felépüljön az Európa-bajnokság kezdetére.