Hírek

Dzsudzsák: „A németek ellen sem állunk be védekezni”

"Fizikai, taktikai és pszichés szempontból is fontos, hogy az utolsó felkészülési mérkőzésünkön játsszunk a legerősebb ellenféllel. Örülünk, hogy a világbajnok németekkel futballozhatunk, azért jöttünk, hogy hasznos tapasztalatokkal gazdagodjunk és tanuljunk" - jelentette ki Bernd Storck szövetségi kapitány a gelsenkircheni Veltins Arenában tartott pénteki sajtótájékoztatóján.

A szakember elárulta, két napja nem dolgoznak annyira keményen, mint eddig, így játékosai frissebbek lesznek. Szerinte a szombati barátságos mérkőzésnél a jövő pénteken rajtoló Európa-bajnokságon sem várhat nehezebb találkozó együttesére.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány arról beszélt, hogy a keret egyetlen tagját sem kell külön motiválni, hiszen egy világsztárokkal teletűzdelt csapattal találkoznak egy nagyszerű és vélhetően teltházas stadionban.

"Kiváló felkészülés lesz. Nem gondolunk arra, hogy belefuthatunk egy nagy zakóba. Nem azért jöttünk, hogy védekezzünk és csak túléljük a meccset, még akkor sem, ha tudjuk, nem vagyunk azonos súlycsoportban a németekkel" - mondta a Bursaspor szélsője. Úgy vélte, aki szombaton kezdő lesz, az jó eséllyel az Ausztria elleni első Eb-meccsen is a pályán lesz.

"Fura érzésekkel tértem vissza. Noha csak egy évet töltöttem itt, azért jó élményeim maradtak innen" - mondta Szalai Ádám, aki a 2013/14-es szezonban játszott a helyi Schalke gárdájában.

A csatár szerint ez a találkozó "egy újabb lehetőség mindenki számára, hogy bizonyítsa, helye van a csapatban". Kijelentette, minden meccsen győzelem a cél, és ha úgy jöttek volna ide, hogy túl erős az ellenfél, akkor nem lennének profik.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata:

Király Gábor - Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás - Nagy Ádám, Gera Zoltán - Lovrencsics Gergő, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

Szalai társait szórakoztatja a németek elleni mérkőzés előtt MTI Fotó: Illyés Tibor
Szalai társait szórakoztatja a németek elleni mérkőzés előtt
MTI Fotó: Illyés Tibor