Hírek

Dárdai rokkantnyugdíjas lett Németországban

Dárdai Pál szerint nehéz dolga lesz Bernd Storck szövetségi kapitánynak a június 10-én kezdődő Európa-bajnokságon, mert a magyar válogatott játékosai közül kevesen futballoznak valamelyik magasan jegyzett bajnokság élklubjában.

Megítélése szerint a magyar együttes lehet a torna egyik meglepetéscsapata, ugyanakkor már az is bravúrnak számítana, ha továbbjutna csoportjából, ezért ő a tisztes helytállásban bízik. A Hertha Berlin vezetőedzője önéletrajzi könyvének bemutatóján beszélt minderről. Elárulta, hogy esze ágában sem volt egy kötetben összefoglalnia eddigi pályafutását, de annyian győzködték, hogy végül engedett a nyomásnak.

A kiadványt Pietsch Tibor öntötte formába és Dárdai felesége lektorálta. A könyvből többek között kiderül, hogy a tréner rokkantnyugdíjas Németországban. 1999-ben a Milan elleni BL-meccsen Albertini csúnyán rácsúszott a jobb lábára, és attól kezdve csak fájdalomcsillapító segítségével tudott pályára lépni.

Egyébként Dárdai is ott lesz Franciaországban, hiszen szakmai szempontból kihagyhatatlan eseményről van szó, ráadásul az M4 szakkommentátoraként is közreműködik majd az Európa-bajnokság alatt.

Dárdai Pál