Hírek

Célegyenesben Rió felé – Benedek Tibor hamarosan keretet hirdet

Egy héten belül kijelöli 13 fős olimpiai keretét Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Benedek Tibor a margitszigeti sajtónyilvános edzésen elmondta, a múlt heti edzőtáborban és az azt követő mérkőzéseken sok mindenre választ kapott.

A válogatott Dubrovnikban készült, majd Montenegróban egy négycsapatos tornán vett rész. Az együttes kezdésként 11-9-ra kikapott az olimpiai címvédő horvátoktól, majd 11-9-ra legyőzte a spanyol csapatot és 11-7-re Montenegrót.

A szövetségi kapitány megjegyezte, a kerethirdetést követően annak a 13 játékosnak már kizárólag csak arra kell koncentrálnia, hogy minél jobb teljesítményt nyújtson, ugyanakkor a fizikai felkészítés már most megkezdődött.

A csapat jelenleg Budapesten edz, majd jövő szombaton Miskolctapolcán az olimpiai házigazda brazilokkal játszik félhivatalos mérkőzést. Ezután a felkészülés következő állomása a margitszigeti BENU Kupa, melyen július 15. és 17. között a horvát, az ausztrál és a grúz csapat lesz az ellenfél.

Ezt a tornát néhány nap pihenő követi, majd az együttes Belgrádba utazik, ahol a világ- és Európa-bajnok szerbekkel folytatja. A hathetes felkészülés után a válogatott július 30-án indul Rióba.

A magyar válogatott jelenlegi kerete:

kapusok – Nagy Viktor, Decker Attila, Bisztritsányi Dávid

mezőnyjátékosok – Zalánki Gergő, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Erdélyi Balázs, Bátori Bence, Manhercz Krisztián, Kis Gábor, Hárai Balázs, Tóth Márton, Bedő Krisztián, Szivós Márton, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert

Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség