Hírek

Bravúrra hangolva: irány Szentpétervár!

Csütörtökön indul a magyar jégkorong-válogatott az elit világbajnokság helyszínére, Szentpétervárra. Szombaton a szlovákok ellen kezdi meg szereplését Rich Chernomaz együttese. Kemény menetelés vár a csapatra, hiszen másnap, vagyis 8-án az olimpiai bajnok kanadai, 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat lesz az ellenfél.

A mieink legutóbb 2008-ban jutottak fel a 16-os élmezőnybe, majd a 2009-es kiesést követően tavaly, Krakkóban léptek ismét a legmagasabb szintre. Alaposan megfiatalodott a keret, amelynek tagja például az a 18 éves Garát Zsombor, aki előbb játszik majd A-csoportos vb-mérkőzést, mint felnőtt bajnoki összecsapást. De a 19 esztendős Stipsicz Bence és Galló Vilmos vagy a 22 éves Vay Ádám is első vb-jén szerepel.

A fiatalok mellett több honosított hokis erősíti a keretet: a kanadai születésű Dudás Jesse és Sagert Kalvin és az amerikai Wehrs Kevin a hátvédsor stabilizálásáért felel. A 41 éves, NHL-es múltú Banham Frank, valamint Sarauer Andrew már a krakkói feljutásban is döntő érdemeket szerzett. A magyar szövetség elnöksége amúgy egyszerre maximum öt honosított szerepeltetését engedélyezi a válogatottban.