Hírek

BL-győzelemre törnek a szolnoki pólósok

A hétvégén bronzérmes lett a Szolnoki Dózsa-Közgép férfivízilabda-csapata a Bajnokok Ligája Final6 mezőnyében a Margitszigeten, finoman szólva is rendhagyó körülmények gátolták meg az együttest abban, hogy a végső győzelemért szálljon harcba.

Mint arról a Sportimádók portál is beszámolt, a gárda az utolsó másodpercben, egy szabálytalan góllal kapott ki 8-7-re a görög Olympiakosztól az elődöntőben. Szolnokon már nem ezen bánkódnak, hanem a jövőt tervezik.

„A Szolnok már biztosan ott lesz jövőre a Final6-ban, hiszen a Magyar Vízilabda Szövetség a szezon elején a bajnokság győztesének ígérte a szabadkártyát, ami garantálja a részvételt a hatos döntőben. A tavalyi hatodik hely és az idei bronzérem után pedig nem is lehet más a célunk, mint 2017-ben megnyerni a BL-döntőt" – nyilatkozta az MTI-nek Kovács István, a klub szakmai igazgatója.

A csapat olimpiai és világbajnokokból álló gerince, amely a válogatott alapját is adja, együtt marad. Így a Tisza-parton folytatja többek között Nagy Viktor, Kis Gábor, Varga Dénes és Vámos Márton is. Az együttesből négyen távoznak, a válogatott csapatkapitánya, Varga Dániel, a pályafutásának utolsó szezonját kezdő Madaras Norbert, a szerb Stefan Mitrovic, illetve a kapus Decker Attila.

Kovács István hangsúlyozta, a szolnoki klub már korábban elindult a fiatalítás útján, a távozókat ennek szellemében pótolják. „Sikerült megszereznünk a francia válogatott 25 éves jobbszélsőjét, Ugo Crousillat-t, aki korábban a Budva, a Brescia és a Marseille csapatát is erősítette. Az utánpótlás-válogatott kapus, Kardos Gergely a Honvédból érkezik hozzánk. Bár a komplett csapatunk megvan, még egy igazoláson dolgozunk: napokon belül lezárul a tárgyalás egy olyan külföldi klasszissal, aki évek óta a nemzetközi vízilabda sztárjátékosa."

Nagy Viktor jövőre is örületbe kergeti a Szolnok ellenfeleit MTI Fotó: Kovács Tamás
Nagy Viktor jövőre is szolnoki színekben kergeti majd őrületbe az ellenfeleket
MTI Fotó: Kovács Tamás