Hírek

BL Final4: az első fogás a Kiel, aztán…

Az MVM Veszprém kézilabda-csapatának vezetőedzője, Xavi Sabaté szerint csapata készen áll az év legfontosabb megméretésére, a Bajnokok Ligája négyes döntőjére.

"A fiúk nagyon jól és nagyon keményen dolgoztak az egész szezon során. Elérkezett a kölni hétvége, ám mi jelenleg csak a THW Kielre koncentrálunk. Nagyon kemény lesz, a Final4-ban már minden csapat fantasztikus" - fogalmazott a tréner, akinek vezetőedzőként ez lesz az első négyes döntője.

A játékosok közül Lékai Máté elmondta: kifejezetten fárasztotta őt a várakozás. "Kezdődhetne már végre! Úgy érzem, sikerült remekül felkészülnünk, senki sem legyőzhetetlen" – tette hozzá az irányító. Gulyás Péter kiemelte: remek a hangulat a csapaton belül. "Megfelelő állapotban vagyunk, várjuk, hogy végre játszhassunk."

Becslések szerint legalább 4 ezer szurkoló kíséri el a csapatot Kölnbe, így akár hazai légkört is tudnak teremteni kedvenceiknek, ami persze nem lesz könnyű Németországban egy német csapat ellen.

Szombaton az első elődöntőben a lengyel Kielce és a francia PSG csap össze 15.15 órakor, a Veszprém-Kiel párharc pedig 18 órakor kezdődik. A helyosztóknak vasárnap ad otthont a 20 ezer férőhelyes Lanxess Aréna.

Magyar csapat eddig egyszer tudott nyerni a legrangosabb európai kupában, a Bp. Honvéd 1982-ben.

kézi BL serleg