Hírek

BL Final4: most a Veszprém az esélyes

Meghatározó napok előtt áll MVM Veszprém férfikézilabda-csapata. Az együttes a Bajnokok Ligája végjátékában lép pályára Kölnben: szombaton a THW Kiel lesz az ellenfele az elődöntőben, és ha nyer, a Paris Saint-Germainnel vagy a lengyel Kielcével csap össze a fináléban.

Mocsai Lajos korábbi szövetségi kapitány úgy véli, most a Veszprém a Final4 esélyese. A Testnevelési Egyetem rektora a Digi Sport televízió reggeli műsorában elmondta: az edzők "menekülni szoktak az esélyesség terhe alól", ezúttal azonban a német és a francia kézilabda változásai miatt nagy lehetősége van a Veszprémnek a trófea megnyerésére.

A férfi válogatott szövetségi kapitányi posztjára Mocsai szerint itthon dolgozó szakember lehet esélyes. „Magyar fiatalokra nyitott edzőre lesz szükség, az amúgy kiváló Talant Dujshebaevvel kapcsolatos baklövést még egyszer nem lehet elkövetni, s ahhoz ragaszkodnék, hogy a kapitány mellé kerüljön egy utódnak is alkalmas, kinevelhető magyar segítő" - jelentette ki a hazai szövetség tiszteletbeli elnöke.

A női nemzeti csapat kapitányi posztjára kinevezett dán Kim Rasmussen kiválasztása kapcsán megjegyezte: bízik abban, hogy a következő generációban lesz majd a feladatra alkalmas magyar tréner, átmenetileg a dán szakember kinevezését tartja jó megoldásnak.

veszprem_300