Hírek

Bernd Storck: „Készen állunk!”

„Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani és az országot méltóképpen képviselni, illetve bebizonyítani, hogy 44 év után ismét helyünk van az Európa-bajnokságon" – nyilatkozta a magyar válogatott szövetségi kapitánya Ferihegyen, néhány perccel az indulás előtt.

A német szakember hozzátette: jól sikerült a felkészülés, nem érez nyomást, a keret mind a 23 tagja nagy izgalommal és egészségesen várja a torna kezdetét és készen áll a megmérettetésre.

A kapitánya nem fogalmazott meg konkrét, számszerű elvárást, a cél az, hogy a nemzeti csapat behozza esetleges lemaradását a versenytársakkal szemben, és a lehető legtöbbet kihozva magából, jól teljesítsen a kontinenstornán.

Lovrencsics Gergő szerint a tervezett munkát sikerült elvégezniük. Az első mérkőzésig a finomhangoláson és az ellenfelekből való felkészülésen lesz a hangsúly. "Végre eljött a pillanat, amelyre a kijutás óta vártunk. Elindulhatunk az álmunk felé" – jegyezte meg a Lech Poznan légiósa.

A mieink a jövő kedden Bordeaux-ban Ausztriával, négy nappal később Marseille-ben Izlanddal, majd június 22-én Lyonban Portugáliával találkoznak az Európa-bajnokságon.

magyar labdarúgó válogatott