Hírek

Benedek: Lelkileg erős csapattal megyünk Rióba

A magyar férfivízilabda-válogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a Margitszigeten rendezett BENU Kupa olimpiai felkészülési tornát. Utolsó mérkőzésén nagy csatában egy góllal legyőzte riói csoportellenfelét, az ausztrál együttest.

Magyarország-Ausztrália 16-15 (4-2, 5-6, 6-5, 1-2)

A magyar gólszerzők: Varga Dániel 5, Zalánki, Erdélyi 3-3, Tóth M., Vámos 2-2, Hosnyánszky

Benedek Tibor együttese százszázalékos mérleggel diadalmaskodott a tornán. A nap másik mérkőzésén az olimpiai bajnok horvát csapat 14 góllal legyőzte a grúzokat, így másodikként zárt. A szövetségi kapitány a találkozó után kiemelte, tanultak a vasárnapi találkozóból, amit kamatoztatni tudnak az olimpiai csoportmérkőzésen. „A tornán lelkileg erős és határozott volt a csapat, ezért tudtunk kulcspillanatokban jól teljesíteni, ezzel nagyon elégedett vagyok".

A találkozón öt gólt szerző, köztük a győzelmet érő büntetőt értékesítő Varga Dániel elmondta, nyugodtan tudott odaállni az ötmétereshez az utolsó másodpercekben. „A horvátok és az ausztrálok ellen is higgadtak tudtunk lenni a végjátékban, előbbi mérkőzésen emberhátrányban védekeztük ki az utolsó támadásukat, most pedig az utolsó másodpercekben harcoltuk ki és lőttük be az ötméterest”.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az MTI-nek elmondta: a női csapat szereplése reménykeltő volt a tornán, míg a férfi együttes magasra tette a lécet teljesítményével.

 „Tapasztalatból tudom, hogy a csapat teljesítménye a 13-as keret kijelölése után jelentőset javul, márpedig ez a lányoknál a torna után történt meg. Így tőlük még biztosan számíthatunk fejlődésre" – értékelt az elnök. A férfiak kapcsán elmondta, egyetlen aggodalma, hogy az olimpia végéig hogyan lehet fenntartani ezt a remek formát.

A BENU Kupa női tornájának végeredménye:

  1. Spanyolország 7 pont,
  2. Ausztrália 6,
  3. Olaszország 3,
  4. Magyarország 1

 A BENU Kupa férfi tornájának végeredménye: 

  1. Magyarország 9 pont,
  2. Horvátország 6,
  3. Ausztrália 3,
  4. Grúzia 0
MTI Fotó: Illyés Tibor
MTI Fotó: Illyés Tibor