Hírek

Atlétikai Eb – szép volt lányok, szép volt, fiúk!

A sportág szempontjából fontosnak és sikeresnek nevezte a magyar válogatott szereplését az amszterdami atlétikai Európa-bajnokságon Spiriev Attila sportigazgató.

A vasárnap záruló Eb-n a súlylökő Márton Anita és a gátas Baji Balázs ezüstérmet szerzett (lásd a fitókat a cikk alján), a hétpróbázó Krizsán Xénia a negyedik, Zsivoczky-Farkas Györgyi az ötödik, a diszkoszvető Kővágó Zoltán pedig a hatodik helyen végzett.

"A topversenyzőink hozták magukat, Baji Balázs és Márton Anita teljesítménye magáért beszél, de Krizsán Xénia, Zsivoczky-Farkas Györgyi és Kővágó Zoltán előtt is le a kalappal" - nyilatkozott vasárnap a Magyar Távirati Irodának Spiriev Attila. Hozzátette: rég volt olyan Eb, ahol öt magyar végzett az első hatban.

A sportigazgató hangsúlyozta, a kieső fiatal atléták közül is szinte mindenki helytállt. „A női váltó 34 éves országos csúcsot állított be, a gátas Szűcs Valdó, aki még jövőre is utánpótláskorú lesz és az 1991-es születésű Sipos János 100-on tudott menni egy kört."

Magyarország 32 atlétával vett részt az Eb-n, ami jelentős előrelépés a korábbi kontinensviadalokhoz képest.

BEIJING, CHINA - AUGUST 22:  Anita Marton of Hungary competes in the Women's Shot Put final during day one of the 15th IAAF World Athletics Championships Beijing 2015 at Beijing National Stadium on August 22, 2015 in Beijing, China.  (Photo by Cameron Spencer/Getty Images)

Baji_Balázs