Hírek

A miénk a világ legszenvedélyesebb csapata!

Az oroszországi világbajnokság "legszenvedélyesebb csapatának" választotta meg a magyar jégkorong-válogatottat a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF). A "For the most emotional team" egy győzelemmel és hat vereséggel kiesett, és jövőre a divízió I/A tornán próbálhat meg újra visszakerülni az elitbe.

A szervezők és a rivális csapatok is elismerően nyilatkoztak a magyar válogatott fejlődéséről, valamint a magyar szurkolók által teremtett fantasztikus hangulatról Szentpéterváron. A TSN sportcsatorna weboldala szívszorító írást közölt a csapatról és a drukkerekről a Fehéroroszország elleni történelmi győzelem után.

A 2017-es divízió I/A világbajnokságot április 22. és 28. között rendezik Bécsben vagy Kijevben, a döntést legkésőbb szombatig hozza meg az IIHF kongresszusa. A magyarok az osztrák, a kazah, a lengyel, a dél-koreai és az ukrán csapattal találkoznak majd.

A magyar szövetség a honlapján jelezte, hogy pályázik a jövő évi U20-as férfi divízió I/B és az U18-as női divízió I/A torna megrendezésére.

edzés_hokiválogatott