Hírek

A londoni csoda: minden idők legjobb eredményét érték el úszóink az EB-n

Négy éve, Debrecenben azt hittük, ezt soha többé nem lehet felülmúlni. Aztán a magyar csapat minden idők legjobb Európa-bajnoki szereplését produkálta a londoni Európa-bajnokságon. Nagypályás kontinensviadalon első ízben lett kétjegyű az aranyérmek száma: kerek 10! Emellé érkezett még négy ezüst és öt bronz – hirdette büszkén címoldalán a Magyar Úszó Szövetség weboldala.

 

A viadal legeredményesebb női úszója Hosszú Katinka lett öt éremmel (4 arany, 1 ezüst), Kapás Boglárka a második helyen végzett (4 arany), míg a férfiaknál Cseh László vitte el a pálmát négy medáliával (2 arany, 1 ezüst, 1 bronz). Cseh Laci egyébként minden idők legeredményesebb európai férfiúszója 69 éremmel (35-17-17 – olimpia, vb, Eb, nagy- és rövidpályás egyaránt), a nagypályás Eb-k történetében szintén verhetetlen (14-4-5).

 

A magyar csapat az élen végzett a londoni vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek éremtábláján, míg az összesített éremtáblán a második helyen zárt, vagyis a többi úszónagyhatalom szinkronban és műugrásban sem tudott annyit összegereblyézni, hogy a briteken kívül megelőzzön bennünket. Szép volt, lányok, szép volt fiúk! Hasonlóan csodás folytatásban bízunk az olimpián!

úszóválogatott_EB_2016