Hírek

A kemény franciaóra után jönnek a finnek

"Azzal a reménnyel érkeztünk Szentpétervárra, hogy néhány riválisunkat megszorongathatjuk, ellenük szép eredményt érhetünk el. Ezek között volt a francia válogatott is. Azonban most láttuk, hogy az ellenfél kemény kezdése után türelmes és fegyelmezett maradt" – nyilatkozta Rich Chernomaz szövetségi kapitány a 6-2-es vereséggel zárult keddi találkozó után.

Dave Henderson, a franciák szövetségi kapitánya elismerően szólt a mieink teljesítményéről. "A magyarok sokkal keményebben játszottak annál, amit a 6-2-es eredmény mutat. Tudtuk, hogy fegyelmezettnek kell lennünk, gyorsan kell kihoznunk a korongot a védekező harmadunkból, máskülönben ráfázhatunk. Szerettünk volna sokszor betörni a magyar kapu elé és ez sikerült is" – mondta a francia csapatot immár 12 éve irányító szakember.

A vereség azt jelenti, hogy a magyaroknak akkor marad komoly esélyük a bennmaradásra, ha sikerül maguk mögött tartaniuk a szintén pont nélküli fehéroroszokat. Válogatottunk szerdán, közép-európai idő szerint 19.15-kor a sokkal esélyesebb Finnországgal találkozik a szentpétervári A-csoportos világbajnokságon.