Hírek

A Fradi ellen kell talpra állnia a Lokinak

A Debrecen a zöld-fehéreket fogadja ma a Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásán. A másik ágon az Újpest a Békéscsabával mérkőzik. Vajon összejön az álomdöntő?

A Honvéd idegenben vágta simára a Debrecent a labdarúgó NB/I legutóbbi játéknapján, a piros-feketék 3-0-ára győztek a Loki ellen, amely így tragikusan hangolt a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésére. A Fradi ezzel szemben úgy tűnik, magához tért: egy harmatos és góltalan első félidő után, az ismét gólerős Böde vezetésével 4-0-ával küldte haza az NB/II felé kacsingató felcsútiakat. A párharc 18 órakor kezdődik Debrecenben.

A 25. fordulóban egy, a hosszabbításban elért találattal a Diósgyőrt legyőző Újpest visszakapaszkodott a bajnoki dobogóra, és ma a sereghajtó Békéscsabával meccsel a Szusza Ferenc stadionban. A hazaiak trénere, Nebojsa Vignyevics korábban többször is nyilvánvalóvá tette, hogy céljuk a kupagyőzelem, még akkor is, ha – egy korábbi eltiltásuk miatt – nem indulhatnak el nyáron az Európa Ligában. A Békéscsaba ugyanakkor csak a kupában vigasztalódhat, persze aligha adták fel még a első osztályú tagságuk meghosszabbításával kapcsolatos reményeiket. A Magyar Kupa másik ágán esedékes elődöntő 16 órakor kezdődik.

Természetesen az igazi kérdés az, hogy összejön-e az álomdöntő, a Fradi-Újpest finálé, amely harcos lezárása lenne a 2015/16-os futballidénynek.