Hírek

A férfi kajaknégyes esete: rossz rajt után meglepetésezüst!

Amire csak nagyon kevesen számítottak: a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású férfi kajaknégyes taktikus versenyzéssel, eszméletlen hajrát produkálva ezüstérmes lett 1000 méteren a londoni olimpián.

A kajakversenyek helyszínén, brit fővárostól 40 km-re nyugatra fekvő Eton Dorney központban 2012. augusztus 9-én is megtelt a 30 ezres lelátó, így a hangulatra nem lehetett panasz.

Nem úgy a mieink kezdésére, hibás rajtjuk miatt ugyanis a versenybírák visszalőtték a startot. Másodszorra aztán eljött a mezőny, Kammererék érthetően ezúttal kissé óvatosabban kezdtek, de 250 méternél, majd 500-nál is a második helyen haladtak az ausztrálok mögött és a szlovákok előtt.

Ez a három egység kivált a mezőnyből, de a hajrához érkezve besűrűsödött a mezőny, öt-hat hajó is bejelentkezett a dobogós pozíciókért. Az ausztrálok tartották vezető helyüket, a mieink pedig óriásit küzdve másodikként haladtak át a célvonalon. A harmadik helyet a csehek szerezték meg.

férfi kajaknegyes_London

Kammerer Zoltán a 2000-es és 2004-es arany után harmadik ötkarikás érmét gyűjtötte be ebben a számban, társai újoncként állhatnak dobogóra. „Próbáltuk tartani az iramot az ausztrálokkal, de ők most nagyon jók voltak. Maximálisan mentünk, ez most erre volt elég, de nagyon örülünk a második helynek is” – mondta el az MTI-nek az eredményhirdetés után a veterán Kammerer.

„Sajnos nem nyertünk, de a fehér arany is jól néz ki. Nagy siker ez! A rajt megismétlése nem okozott gondot, volt bennünk erő" – tette hozzá Tóth Dávid.

„Tökéletes pályát mentünk, tele voltunk energiával, bírtuk végig. Jól beosztottuk az erőnket, örülünk a második helynek” – nyilatkozta Kulifai Tamás.

„Edzőnk, Fábiánné Rozsnyói Katalin, vagyis Kati néni szépen összerakta ezt a hajót – mondta Pauman Dániel. - Amikor tavaly októberben kihirdették a válogatási elveket, neki a fejében már készen volt a terv, s ennek megfelelően variálta a párosokat. Sokat támadtak minket, de szép meglepetést okoztunk.”

Így igaz! Szép volt, fiúk, köszönjük!