Hírek

A Benedek-csapat kiütötte az olimpiai házigazdákat

Férfi válogatottunk rendkívül könnyedén, 14-5-re legyőzte az augusztusi riói játékok házigazdáját, a brazil együttest a két csapat szombati olimpiai felkészülési mérkőzésén.

Magyarország-Brazília 14-5 (1-1, 7-2, 3-1, 3-1)
-----------------------------------------------
gólszerzők: Varga Dénes 5, Tóth M. 3, Zalánki 2, Vámos, Manhercz, Hosnyánszky, Varga Dániel 1-1, illetve Guinardes, Gomes 2-2, Vrlic, 1-1 találat.

Ugyan Benedek Tibor szövetségi kapitány már kihirdette 13 fős olimpiai keretét, a kimaradók közül Tóth Márton és Bedő Krisztián is "besegített" a miskolctapolcai összecsapáson. A találkozó nyitó találatát éppen előbbi dobta. Az első felvonásban mindkét gárda sok hibával játszott.

A második negyedben beindult a magyar válogatott és hét góllal terhelte meg a dél-amerikaiak kapuját. A nagyszünet után sem változott a játék képe, a braziloknak egy-egy helyzetért is meg kellett küzdeniük, a magyarok ugyanakkor szinte kedvük szerint alakították ki a legtisztább lövőhelyzeteket is.

A zárófelvonást az újdonsült csapatkapitány, Varga Dénes két gólja nyitotta, majd ismét Szolnok klasszisa villant szinte a félpályáról. Másfél perccel a vége előtt Erdélyi hibázott ötméterest, s ugyan Benedek Tibor még időt kért az utolsó támadás előtt, az eredmény nem változott.

Együttesünk számára a felkészülés következő állomása a margitszigeti BENU Kupa, a héten péntektől vasárnapig a horvát, az ausztrál, és a grúz csapat lesz az ellenfél. Ezt a tornát néhány nap pihenő követi, majd az együttes Belgrádba utazik, ahol megmérkőzik a világ- és Európa-bajnok szerbekkel. A hathetes felkészülés után a gárda július 30-án indul Rióba.

Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség
Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség